Ετικέτες

20.6.16

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ


Ήταν από τις εκφράσεις που δεν ξεχνάς, που μένουν στο μυαλό σου για να τις επεξεργαστείς στον ελεύθερό σου χρόνο. "Η σημερινή εποχή είναι σαν να ζούμε την εποχή του Νώε". Τότε ο Νώε έφτιαχνε την κιβωτό, ένα μεγάλο πλοίο το οποίο Ο Θεός ανέθεσε στο Νώε να κατασκευάσει λόγω του μεγάλου κατακλυσμού που επρόκειτο να φέρει, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη.

Ο Νώε με μεγάλη προθυμία και υπακοή άρχισε αμέσως να κατασκευάζει την κιβωτό. Όταν έλεγε το μήνυμα που έλαβε από τον Θεό δεν τον πίστευε κανείς . Κι ενώ αυτός συμμορφωνόταν με την εντολή του Θεού, οι άλλοι άνθρωποι εξακολουθούσαν να μένουν αμετανόητοι και να κάνουν κακές πράξεις. 
  Μέσα σε αυτή τη κιβωτό ο Νώε έβαλε την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τους τρεις γιους του (Σημ, Χαμ και Ιάφεθ) με τις γυναίκες τους καθώς και ζευγάρια από όλα τα ζώα της υφηλίου.

Είναι λοιπόν η σημερινή εποχή σαν την εποχή του Νώε; Πόσοι άνθρωποι μας έχουν μιλήσει για τον Χριστό ; Πόσα θαύματα έχουμε βιώσει στη ζωή μας και ακούμε καθημερινά να γίνονται ; Οι Αγιορείτες Πατέρες έχουν έρθει δίπλα μας αφήνοντας για λίγο τα κελιά τους για να μας συμβουλέψουν και να μας προστατέψουν από τις δυσκολίες που έρχονται. Η Εκκλησία χτυπάει τις καμπάνες τις και Ο Θεός μας καλεί για να μας δώσει την χάρη Του. Αν η σημερινή κιβωτός είναι η ορθόδοξη πίστη μας τι περιμένουμε για να ανέβουμε στο πλοίο και να σωθούμε από τις φουρτούνες που ήδη κλονίζουν την ανθρωπότητα ;

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ. Νιώθουμε ευτυχία που γεννηθήκαμε σε αυτή την χώρα και βαπτιστήκαμε χριστιανοί ορθόδοξοι. Που φωτιστήκαμε με το Άγιο Πνεύμα και μας έδωσαν ονόματα Αγίων. Έχουμε καταλάβει τελικά πόσο τυχεροί είμαστε ; Πώς Ο Ένας Τριαδικός Θεός έχει αγκαλιάσει τα παιδιά Του και τους δείχνει τον δρόμο της σωτηρίας ; Ο πολυεύσπλαχνος Θεός μας, μας περιμένει στον παράδεισο που έφτιαξε για μας. Εμείς βουλιάζουμε στην αμαρτία και Εκείνος με την πραγματική μας μετάνοια μας δέχεται ξανά και ξανά ; Μας αγαπάει τόσο πολύ και θέλει να σωθεί κάθε ψυχή. Μπορεί να αλλάξει όλα του τα σχέδια για να σώσει έστω μία ψυχή. Όμως για πόσο θα μας ανέχεται ; Μας έδωσε ελευθερία και λογική και εμείς τα χειριστήκαμε με το χειρότερο τρόπο. Και ενώ ο «Νώε» μας καλεί να ανεβούμε στην κιβωτό και να σωθούμε εμείς βουλιάζουμε στα κύματα. Οι πνευματικοί μας πατέρες είναι δίπλα μας και μας περιμένουν να μας δώσουν το εισιτήριο του ταξιδιού με το πετραχήλι τους. Οι ορθόδοξοι πνευματικοί πατέρες που ακολουθούν πιστά το Ευαγγέλιο, το εφαρμόζουν στη ζωή τους και βοηθούν τα πνευματικά τους παιδιά να το εφαρμόσουν.


Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗ. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ. ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΗ.

Ελένη Παπαδοπούλου  για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.