Ετικέτες

6.4.16

Συνέντευξη του κ. Ι. Αναγνωστόπουλου στο ιστολόγιο "Ελληνική Ναυς" (Γ΄ μέρος)

Για το Α΄ μέρος κλικ εδώ
Για το Β΄ μέρος κλικ εδώ

5. Ερώτηση:

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι τα οφέλη (πνευματικά, ηθικά, υλικά) από την εκπλήρωση του Τάματος;


Απάντηση:

Η κοινωνία και η πολιτεία εις βάθος χρόνου θὰ έχουν ανεκτίμητα οφέλη :
1. Θα ανορθωθεί το κατατρωθέν ηθικό και εθνικό σθένος των Ελλήνων, θα επιστρέψουμε στις ρίζες μας, για να γλυτώσουμε από το πλήρες κατακρήμνισμα στο βάραθρο, που μας οδήγησαν ανεγκέφαλοι ιθύνοντες και θα εφαρμοσθούν οι στίχοι του Γεωργίου Βερίτη : «όπως έδωσες, θα δώσεις, θα ζητήσουν, ως ζητείς, θα γενείς και πάλι φώτων και πολιτισμού κοιτίς». 
2. α) Θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς θα εισρέουν οι νόμιμες εισφορές,
β) το Υπουργείο Εργασίας – ΟΑΕΔ δεν θα επιδοτεί ανέργους,
γ) το Υπουργείο Προνοίας, οι Δήμοι και η Εκκλησία θα έχουν λιγότερα έξοδα με περιορισμό συσσιτίων (συσσίτια πρέπει να γίνονται για ασθενείς, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και μη ευρίσκοντες εργασία) και επιδομάτων.
δ) το Υπουργείο Παιδείας θα ενισχύεται στα συσσίτια απόρων μαθητών και τον εξοπλισμό κτιρίων,
ε) το Υπουργείο Πολιτισμού θα συνδράμεται με την αναστήλωση ιστορικών Ιερών Ναών και Μονών,
στ) το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα ωφεληθεί με την δημιουργία πνευμόνων οξυγόνου στην λίαν επιβαρυμένη Αττική, όπου έχει συγκεντρωθεί το άνω του μισού πληθυσμού της Ελλάδος και το 80% των δραστηριοτήτων της χώρας,
ζ) το Υπουργείο Τουρισμού θα έχει τεράστια οφέλη με την προσέλκυση δεκάδων εκατομμυρίων τουριστών.
Πρόκειται όντως για ένα μεγάλο επενδυτικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο ασύλληπτης σπουδαιότητας.
Αν πετυχαίναμε δε να γίνει στο Ριζάρειο Άλσος, θα μπορούσε ο μεγαλοπρεπής αυτός Ναός να συνδυασθεί και με τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά η Εκκλησία.
Στην περίπτωση αυτή το Πανελλήνιο Προσκύνημα του Τάματος του Έθνους οραματίζεται να αξιοποιήσει δεόντως και με κάθε επιστημονική και τεχνική δεοντολογία τα αστικά ρεύματα (5 ποταμούς και 700 χείμαρρους, παραποτάμους και ρυάκια), τα οποία κυλούν υπογείως της Αττικής (περισσότερα εις την ιστοσελίδα μας http://www.fotgrammi.gr/index.php/news-tama/1068-1416------------ και στο περιοδικό μας «Φωτεινή Γραμμή» τεύχος 66 που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες).



6. Ερώτηση:

Πιστεύετε ότι η σημερινή οικονομική κρίση θα ήταν εμπόδιο στην πραγματοποίηση του επιδιωκομένου σκοπού υπό την έννοια ότι πιθανόν να πούνε πως δεν είναι στις προτεραιότητες τώρα της Κυβέρνησης (Εν αντιθέσει με το μωαμεθανικό τέμενος) ;

Απάντηση:

Το ότι η Πατρίδα μας έχει πολύ σοβαρά προβλήματα είναι, δυστυχώς, πραγματικότητα.
Όμως η οικονομική κρίση είναι απόρροια της ηθικής κρίσεως, που μας επέβαλαν πειθήνια όργανα των καταχθονίων σκοτεινών δυνάμεων.
Αλλά, επαναλαμβάνουμε, με την πραγματοποίηση του Τάματος του Έθνους θα τρώνε δεκάδες χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες τον άρτο τον επιούσιο με τον ιδρώτα του προσώπου τους.
Πρώτα δικαιοσύνη και μετά ελεημοσύνη.
Επίσης θα τονωθεί και αναπτερωθεί το κατατρωθέν ηθικό και εθνικό σθένος των Ελλήνων, θα γίνει απαρχή για αναστύλωση των αξιών της φυλής μας.
Όλα τα μεγάλα έργα γίνονταν μετά από μέγιστες κρίσεις :
α. Ναός του Σολομώντος (2η οικοδόμηση): εις ευγνωμοσύνη προς τον Θεό για την απελευθέρωση των Εβραίων από τους Βαβυλωνίους.
β. Ακρόπολις: μετά τις καταστροφές από τους Πέρσες.
γ. Αγία Σοφία: για την νίκη της Ορθοδοξίας έναντι Αρειανισμού κλπ.  
δ. Ναός Σωτήρος Χριστού στην Μόσχα: για τη νίκη των Ορθοδόξων κατά Φράγκων, Ναπολέοντος και «ΣΙΑ».
ε. Ο μεγαλύτερος Ναός των Βαλκανίων-του Αγίου Σάββα κατά την διάρκεια του πολέμου των νατοϊκών εναντίον της Ορθοδόξου Σερβίας.
στ. Αγίου Ανδρέου Βουκουρέστι (120 μ. μήκος, 80 μ. φάρδος και 150 μ. ύψος): τώρα, καθ΄ήν στιγμή ο μέσος μισθός εκεί είναι 150-200€.
Μακάρι να πραγματοποιούνταν πολλά τέτοια έργα, για να υπάρχει πλήρης απασχόληση, εισροή ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία, που «βουλιάζουν», κ.λπ. οφέλη προς την Ελλάδα.
Η σημερινή κρίση μπορεί να αντιμετωπισθεί με καταπολέμηση της ανεργίας και κίνηση του χρήματος.
Αυτό ακριβώς θα γίνει με πραγματοποίηση του Τάματος του Έθνους, διότι θα είναι ένα έργο υποδομής για τους αιώνες και όχι «άρπα κόλα» όπως γίνονται οι καταυλισμοί για τους πρόσφυγες Συρίους και οικονομικούς μετανάστες Μαρόκου, Νιγηρίας, Πακιστάν, Αφγανιστάν  κ.λπ. τζιχαντιστές (βραδυφλεγείς βόμβες στα θεμέλια των ανεκτίμητων πνευματικών και ηθικών αξιών της φυλής μας), ή όπως έγινε με τα Ολυμπιακά έργα, που ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε πόσα εκατομμύρια σπαταλήθηκαν από το ανθρωπάκι Σημίτη, το ξέφρενο γύναιο και λοιπούς για τα τρωκτικά, αετονύχηδες και «πατριάρχες» της διαπλοκής.
Ο Θεάνθρωπος, όταν ο κλέπτης του Ταμείου Ιούδας έλεγε ότι το πανάκριβο μύρο θα μπορούσε να πουληθεί και να δοθούν χρήματα στους πτωχούς, μας ξεκαθάρισε «τους πτωχούς γαρ πάντοτε έχετε μεθ' εαυτών, εμέ δε ου πάντοτε έχετε» (Ιωάν. 12,8).



7. Ερώτηση:

Τι προτίθεσθε να κάνετε αν δεν τελεσφορήσει τελικά η προσπάθεια αυτή για αγαστή συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας ;

Απάντηση:

Αναμένουν «στην γωνία» άλλες Μητροπόλεις και Πατριαρχεία ως το Οικουμενικό, Ιεροσολύμων, Αλεξανδρείας, Μόσχας, ακόμη και Παλαιοημερολογίτες, που καθημερινώς μας πιέζουν για κοινή συνεργασία..
Το Ίδρυμά μας διαθέτει δικά του μεγάλα και σε περίοπτες θέσεις ακίνητα στην Αττική (δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στον Άγιο Στέφανο και δίπλα στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Παλλήνη κλπ.)
Ελπίζουμε όμως να μη αναγκασθούμε να φθάσουμε ως εκεί.



8. Ερώτηση:

Ένα μήνυμα για τον κόσμο για την πορεία του Τάματος του Έθνους ; 

Απάντηση:

Διαθέτοντας τα πάντα για το Τάμα του Έθνους το μόνο που νοσταλγώ είναι να γίνει με άκρα ανιδιοτέλεια και απόλυτη διαφάνεια διαχείριση του μόχθου του βίου μου και να απέλθω από τον μάταιο τούτο κόσμο σαν άγνωστος στρατιώτης. Ουδαμού να αναφερθεί το όνομά μου.
Τα οφέλη για την Πατρίδα μας, όπως αποδείξαμε ανωτέρω, είναι τεράστια.
Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει όλους μας, ιδίως τους ιθύνοντες Εκκλησίας και Πολιτείας, να «ανοίξουν» τις πόρτες, να αρχίσουμε αμέσως και να γίνουν τα εγκαίνια στη 200ή επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας την 25.3.2021, όπως και Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αποφασίσει  !   !   !

Αρκετά εμπαιχθήκαμε και παραγκωνισθήκαμε και διασυρθήκαμε μέχρι τώρα.
Ο συστηματικός εκμαυλισμός του Ελληνικού λαού εδώ και 40 χρόνια τον έχει εξαθλιώσει και άλλοτε μεν του προσέφεραν τα πάντα (π.χ. «Τζοβόλα δώστα όλα») για να τον πολτοποιήσουν με την υπερκαταναλωτική κοινωνία και άλλοτε του στερούν τον άρτο τον επιούσιο και τον οδηγούν στις αυτοκτονίες.
Με την πραγματοποίηση του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος του Τάματος του Έθνους θα ανορθωθεί και θα αναζωογονηθεί το κατατρωθέν ηθικό και εθνικό σθένος των Ελλήνων, θα επιστρέψουμε στις ρίζες μας και επικαλούμενοι το θείο έλεος, θα γλυτώσουμε από το βάραθρο της αβύσσου, που μας έχουν οδηγήσει οι ανεγκέφαλοι, ανάξιοι και φαύλοι πολιτικοί μετά του συρφετού αυτών.

τέλος συνέντευξης


Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ι. Αναγνωστόπουλο και την σύζυγό του κα Αικ. Αναγνωστοπούλου για τον χρόνο τους και ευχόμαστε να ευοδωθεί ο πολυετής αγώνας τους και το Τάμα του Έθνους να εκπληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.