Ετικέτες

15.4.16

Ξεκάθαρο το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης - ΕΝΟΤΗΤΑ


Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ψηφίζει η συντριπτική πλειοψηφία με ποσοστό άνω του 85%. Μόλις 1 στους 10 αναγνώστες μας επιθυμεί την παρούσα κατάσταση, δηλ. την πολυδιάσπαση σε μικρότερα κόμματα, ενώ πολύ μικρό (4-5%) είναι το ποσοστό αυτών οι οποίοι επιθυμούν να μην αναμιγνύονται οι Έλληνες Χριστιανοί με την πολιτική.

Μέρος στην ψηφοφορία πήραν 1038 αναγνώστες του ιστολογίου μας και προσωπικοί μας φίλοι ή γνωστοί. Είναι ενδιαφέρον ότι από τις πρώτες 50 ψήφους είχαν εμφανιστεί πρακτικά αυτά τα αποτελέσματα. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω και κάποια στιγμιότυπα από κάθε μέρα ψηφοφορίας (ένα από την 1η, ένα από την 2η και τρία από την σημερινή και τελευταία ημέρα). Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε οι μεταβολές είναι αμελητέες, γι' αυτό και κρίναμε ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την συλλογή ψήφων.




Σημείωση: Πήραμε το ρίσκο να επιτρέψουμε την δυνατότητα να ψηφίσει κανείς παραπάνω από μια φορά από έναν υπολογιστή, για να δώσουμε την ευκαιρία να ψηφίσουν περισσότερα από ένα ενήλικα άτομα σε κάθε οικογένεια. Αυτή η απόφαση περιείχε το ρίσκο να γίνει δολιοφθορά και αλλοίωση του αποτελέσματος, αλλά η παρακολούθηση της συχνότητας των ψήφων, καθώς και η σταθερότητα των αποτελεσμάτων (σε συνδυασμό με την αντικειμενική γνώση της τάσης του κοινού μέσα από τις συζητήσεις που κάνουμε αυτές τις ημέρες με φίλους και γνωστούς) καθιστούν εντελώς απίθανο το ενδεχόμενο σημαντικής αλλοίωσης του αποτελέσματος προς την μία ή την άλλη πλευρά.

Το στατιστικό μας δείγμα περιέχει κυρίως Έλληνες Χριστιανούς μιας και σε αυτούς απευθύνεται η δημοσκόπηση. Είναι δεδομένο ότι π.χ. η τελευταία επιλογή πιθανώς θα επικρατούσε αν απευθυνόμασταν σε μη Χριστιανούς, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα ένας Χριστιανός να έχει αυτή την άποψη.

Εν κατακλείδι, οι Έλληνες Χριστιανοί επιθυμούν να συμμετέχουν στα κοινά, αλλά κατανοούν ότι στο υπάρχον σαθρό πολιτικό κατεστημένο δεν μπορεί κανείς  να επιβιώσει μόνος του... Χρειάζεται ενότητα, διαφορετικά η φωνή μας δεν θα μπορεί να ακουστεί και θα συνεχίζουμε να παραπονούμαστε ότι "δεν ξέρουμε τι να ψηφίσουμε" ή ότι "δεν υπάρχει και κανείς που αξίζει" ή ότι "και να τον ψηφίσω δεν θα βγει - πάει χαμένη η ψήφος" κτλ.

“Ὁ ἔχων ῶτα ἀκούειν ἀκουέτω!

1 σχόλιο:

  1. Θά είταν ευχής Θεού νά κυβερνήσουν συνηδητοί Χριστιανοί, αλλά φοβάμαι ότι οί σημερινοί "Έλληνες" έχουν μάθει νά υποστήρήζουν "ψευτοέλληνες"παρά πραγματικούς Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.