Ετικέτες

13.4.16

Έκκληση για προσευχή για αγαπημένο Αγιορείτη Ιερομόναχο



Ο π. Δαυίδ είναι ένας ιδιαίτερα αγαπητός Αγιορείτης Ιερομόναχος, ο οποίος το διάστημα των τελευταίων τριών μηνών περνά μία πολύ σοβαρή επιπλοκή στην υγεία του σε βαθμό που κινδύνεψε η ίδια του η ζωή. Αν και έχει παρουσιάσει κάποια βελτίωση, η κατάσταση του παραμένει πολύ σοβαρή, η αποκατάσταση της υγείας του θα είναι χρονοβώρα και ο σταυρός που σηκώνει βαρύς. Οι Αγιορείτες πατέρες, βέβαια, δεν τον έχουν αφήσει μόνο του, όπως επίσης και πολλοί άλλοι μοναχοί και ιερομόναχοι, καθώς και τα πολλά πνευματικά του τέκνα, οι οποίοι κάνουν πολλή προσευχή για τον αδερφό μας. 


Δυστυχώς, μόλις εχθές έμαθα για το γεγονός και σήμερα ενημερώθηκα περαιτέρω. Ωστόσο, δεν θα υπεισέλθω στην αποκάλυψη περισσότερων λεπτομερειών μιας και δεν έχω την δυνατότητα επικοινωνίας με κάποιον δικό του, ώστε να πάρω έγκριση. 

Τι λέτε να βάλουμε κι εμείς οι ανάξιοι ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια των μοναχών και των Αγιορειτών πατέρων, καθώς και των πνευματικών του τέκνων που παρακαλούν ο Θεός να ελεήσει τον δούλο Του; 

Αν και δεν θα πω περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία του θα μου επιτρέψετε να μοιραστώ μαζί σας την εικόνα του ιερομόναχου που έχω στο μυαλό μου, για να σας φέρω πιο κοντά, όσους από εσάς πιθανώς δεν τον έχετε γνωρίσει. 

Ο π. Δαυίδ είναι υπόδειγμα ταπείνωσης και ΑΓΑΠΗΣ. Όταν τον συνάντησα για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος μου ευχήθηκε να έχω αγάπη και όταν εγώ του απάντησα "και υγεία" μου υπερτόνισε "ΑΓΑΠΗ". Εγώ τότε δεν το καταλάβαινα, αλλά φυσικά εκείνος το ήξερε ότι ο ΘΕΟΣ είναι ΑΓΑΠΗ και άρα μόνο αυτό χρειαζόμαστε! Η υγεία δεν είναι τόσο σημαντική. Μάλιστα ο Θεός επιτρέπει συχνά να κλονιστεί η υγεία μας προκειμένου να μας φέρει περισσότερο κοντά Του ή σε "σπάνιες" περιπτώσεις για να αναδείξει την αρετή κάποιων ανθρώπων και ώστε αυτοί να αποτελέσουν παράδειγμα για εμάς τους υπόλοιπους που δυσανασχετούμε με ένα συναχάκι...

Δεν θα σας κουράσω άλλο, απλά θέλω να σας παρακαλέσω θερμά να συμμετέχετε στην πρόσθετη δική μας προσπάθεια για προσευχή. ΠΡΟΣΕΞΤΕ: δεν σας ζητάμε να προσεύχεστε ο Θεός "κατ' ανάγκη" να θεραπεύσει τον ιερομόναχο, αλλά να του δώσει τα καλά και συμφέροντα για την ψυχή του. 

"Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον με τον αμαρτωλόν"

είναι και η δική του παράκληση. Τι άλλο; 

Κι αν θέλει ο Θεός να τον κάνει καλά και είναι το θέλημά Του, θα τον κάνει καλά, ώστε ο δούλος Του να συνεχίσει τον αγώνα του, όχι μόνο τον προσωπικό, αλλά και τον αγώνα τον όμορφο, τον αγώνα της μεταστροφής ολοένα και περισσότερων αδερφών που έχουν χάσει τον δρόμο τους και ο π. Δαυίδ τους έχει δείξει τον δρόμο κρατώντας έναν μικρό φακό (με διάκριση, πραότητα και σεβασμό στην ελευθερία τους) μέχρι να τους οδηγήσει από το σκοτάδι στο ΦΩΣ το αληθινό...

Η Υπεραγία Θεοτόκος, οι Αρχάγγελοι, ο Άγιος Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος, ο Όσιος Δαυίδ ο γέρων ο εν Ευβοία, ο Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης, ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός και όλοι οι Άγιοι ας πρεσβεύουν προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό υπέρ του πιστού δούλου Του.

Και παρακαλώ ΜΗΝ ξεχνάτε την Ιωάννα, την Ηλιάνα και τα υπόλοιπα αδέρφια μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.