Ετικέτες

23.1.16

Εκ Θεού άρξασθε


ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΝΔΡΗ

Ακούμε στις μέρες μας από πολλούς πολιτικούς, στρατιωτικούς, αναλυτές, διανοούμενους, στοχαστές ακόμα και από εκκλησιαστικούς παράγοντες, πως η λύση σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κράτος, είτε σε οικονομικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο,  θα πρέπει να δίνεται πάντα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και αυτή είναι η μεγάλη οικογένεια όπου καλλιεργούνται αξίες και ιδανικά, απαραίτητα εφόδια για την εκπλήρωση του Ευρωπαϊκού οράματος. Με απλά λόγια, εκλαμβάνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αυθεντία και ωροδείκτη για την συνέχιση της πορείας μας σε αυτό το πολυπόθητο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Έτσι αφήσαμε στο ερμάριον το «εκ Θεού άρξασθε» και καταπιαστήκαμε, ως δουλοπρεπείς Ευρωλιγούρηδες, όπως έλεγε και αείμνηστος κορυφαίος ιεράρχης, με την κτίση παρά με τον κτίσαντα. 

Γίναμε πολιτισμένοι και προοδευτικοί. Δεν μας εμπνέει πια η Ελληνορθόδοξη παράδοση, αλλά οι αξίες της Ευρώπης-Ούννων τουτέστιν:  διαστροφή, κιναιδισμός, κτηνοβασία και κάθε μορφής ανωμαλία. Αυτές είναι οι αξίες σήμερα!

Παντού βασιλεύει η αρπαχτή, το πλιάτσικο, η διαφθορά και η «μεγάλη αλληλεγγύη»!Ξέρεις, η "αλληλεγγύη" είναι να δανείζονται όλοι από την Ε.Κ.Τ με 0% και 1%, ενώ η πατρίδα μας με 8% έως 10%!

Ξέρεις τί είναι να παραβιάζουν οι Τούρκοι το διεθνές δίκαιο και αυτοί να σου λένε "βρείτε τα"; Ξέρεις τί θα πει να έρχονται οι απόγονοι των Ούννων να μας διαφθείρουν με τα δωράκια τους και να μας πλασάρουν τα υπέρ-κοστολογημένα προϊόντα τους, όπως καλή ώρα τα υποβρύχια που γέρνουν και τα άχρηστα οπλικά συστήματα με τις παχυλές μίζες, να αρπάζουν εκατομμύρια ευρώ και να σε διασύρουν ότι εσύ είσαι ο κλέφτης και ο τεμπέλης; Ξέρεις τί είναι να θέλουν να σε βγάλουν από την κρίση, δανείζοντας μας ποσά με υπέρογκους τόκους, που δεν μπορείς με τίποτα να τα πληρώσεις και αυτό να το ονομάζουν επενδυτικό πρόγραμμα και ανάπτυξη (με τη συναίνεση του ντόπιου παράγοντα); Ξέρεις τί είναι να υπογράφεις νέα μνημόνια με την ελπίδα τάχατες ότι θα βγούμε από την κρίση!

Έχεις δει να πληρώνεσαι με 500€ και να σου βάζουν φόρο 1000€; Και αυτά να σου λένε πως είναι πρωτοπόρα, ανταγωνιστικά μέτρα! Και αν δεν τα πληρώσεις, να σου παίρνουν το σπίτι σου που σου άφησαν με πολύ πόνο και μόχθο οι γονείς σου; Ξέρεις τί είναι να σου λένε πως η παρά φύση σχέση ενός άνδρα με έναν άλλον είναι φυσιολογικό και αν έχεις διαφορετική άποψη και την δηλώσεις δημόσια τότε κινδυνεύεις να πας φυλακή για ρατσισμό και ομοφοβία; Ξέρεις τί είναι να σου λένε πως την περιουσία σου δεν θα την ορίζεις εσύ, επειδή χρωστάς, και θα στην κατασχέσουμε!

Είδες ποια είναι η Ε.Ε. των αξιών και της ευημερίας; Για αυτές τις αξίες θα αγωνιστούμε; Για ένα σκοτεινό συνονθύλευμα που μισεί τους ανθρώπους; Και όποιος έχει αντίθετη άποψη ας το αποδείξει.

Σε λίγο αυτό το δαιμονικό μόρφωμα θα διαλυθεί κι εμείς το στηρίζουμε, επειδή κάποιοι Εφιάλτες αποφασίζουν πριν από μας για εμάς, με το αζημίωτο βέβαια! 

Αδέλφια, η μόνη λύση για την έξοδο από αυτήν την πρωτοφανή πνευματική και υλική κρίση είναι μία: να στηριχθούμε στα πόδια μας! Να επιστρέψουμε στην Ελληνορθόδοξη παράδοση! Μην μπαίνουμε σε διλήμματα για το ποια συμμαχία είναι πιο συμφέρουσα και ποια όχι, «μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία» (ψαλ. 145, 3). 


«Εκ Θεού άρξασθε» αδέλφια!! 

Και έπειτα μονοιασμένοι ας δουλέψουμε σκληρά και τίμια, να στηριχθούμε στα δικά μας πόδια, στα δικά μας χέρια. Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα! Δεν χρειαζόμαστε ούτε μέντορες ούτε συμβουλάτορες, τον Θεό θέλουμε! Τους φίλους μας τους συμμάχους, τους είδαμε και τους χορτάσαμε.

Θέλετε στα Ορλοφικά; Στην επανάσταση του 1821 που έσπειραν διχόνοια; Στους βαλκανικούς; Στους δυο παγκόσμιους πολέμους; Στην Κύπρο και την Β.Ήπειρο; Που με δόλο και πονηριά σφύριξαν αδιάφορα, αφού έκαναν το γνωστό δόλιο έργο τους; 

Αυτοί είναι οι σύμμαχοι λοιπόν; Θαυμάστε τους!!!

Ο Μόνος πιστός σύμμαχος είναι ο Θεός. Εμείς οι Έλληνες δυστυχώς ξεχνάμε πολύ εύκολα. Μόνο τότε θα σηκώσει ο ραγιάς κεφάλι. Κι ακόμα κι αν όλα τα Έθνη έρθουν εναντίον μας, εμείς, εφόσον έχουμε το Θεό μαζί μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα! 

Για δείτε πως μια λουρίδα γης αντιστέκεται και συνεχίζει να ζει με θαυμαστό τρόπο πάνω από 2000 χρόνια! Ας ακολουθήσουμε την δοκιμασμένη και ευλογημένη συνταγή και ο καλός Θεός που θα δει τον αγώνα μας θα μας δοξάσει φανερά.

"Θεὸς δὲ οὐκ ἔστι νεκρῶν, ἀλλὰ ζώντων".

Ζει Κύριος ο Θεός! 

Έλληνες γρηγορείτε και προσεύχεστε.



Ιωάννης Κανδρής για το ιστολόγιο "Ελληνική Ναυς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.