Ετικέτες

1.11.15

Προσευχή για ιερομόναχο που εγχειρίζεται αύριο.


Αύριο Δευτέρα 2/11 εγχειρίζεται ο ιερομόναχος για τον οποίο σας είχαμε ζητήσει να προσευχηθείτε πριν από ενάμισι μήνα περίπου. Είναι χρέος μας να προσευχόμαστε για όλους τους συνανθρώπους μας πόσο μάλλον γι αυτούς που ξενυχτούν - και όχι μόνο - για εμάς αφιερώνοντας όλη τους την ζωή στην υπηρεσία του Τριαδικού μας Θεού. Θυμηθείτε την αρχική ανάρτηση κάνοντας κλικ


Νεότερη εξέλιξη 3/11: Δόξα τω Θεώ, η επέμβαση πήγε κατ' ευχήν και πρώτα ο Θεός αύριο πρωί ο ιερομόναχος θα μπορεί να πάρει εξιτήριο. Ευχαριστούμε για τις προσευχές σας, αλλά θα σας παρακαλέσουμε να τις συνεχίσετε, ώστε να αναρρώσει πλήρως και η κατάσταση της υγείας του να επανέλθει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και πάντα σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Νηστειοδρόμιο της εβδομάδας (2/11/15-8/11/15)


Η ερχόμενη εβδομάδα (2/11/15-8/11/15) είναι μια τυπική εβδομάδα του έτους. Νηστεύουμε την Τετάρτη και την Παρασκευή, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας δεν έχουμε κάποιον περιορισμό.

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή: επιτρέπονται όλες οι τροφές
Τετάρτη 4/11: νηστεία (αλάδωτο)
Παρασκευή 6/11: νηστεία (αλάδωτο)

Μην ξεχάσετε να δείτε το αναθεωρημένο νηστειοδρόμιο του 2015 (έχουν γίνει πρόσθετοι σχολιασμοί και έχουν συμπεριληφθεί τροποποιήσεις και επεξηγήσεις). 

κλικ 

Παρακλητικός Κανόνας Αγ. Αναργύρων


Ψάλλει ο πρωτοψάλτης Θεόδωρος Βασιλικός


Έρχεται η ώρα. Το νοιώθουμε ότι δεν πάει άλλο! ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ !

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ...

ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α΄ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ Γ.Ε.Σ.


ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!

Το ’40 στα σχολικά βιβλία Γλώσσας: δειλία, ηττοπάθεια και διασυρμός του Έπους! EΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος - Κιλκίς 

Όσο παραμένει, στα σχολικά βιβλία, η μαγαρισιά, που ατιμάζει την επέτειο, θα επιμένουμε στην επισήμανσή της. Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε πέρυσι στο περιοδικό «ΑΦΥΠΝΙΣΗ» της ιεράς μονής αγίου Νικοδήμου στο όρος Πάικο του Κιλκίς.

Στον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε στην Ακαδημία Αθηνών, στις 27 Οκτωβρίου του 1960, ο μεγάλος μας λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης, μεταξύ των άλλων σπουδαίων ανέφερε και ένα συγκλονιστικό γεγονός, που διαδραματίσθηκε, όχι «στο διάσελο της Ιστορίας» (Βρεττάκος), στις αετοράχες της Πίνδου, αλλά στα μετόπισθεν, όπου απόλεμος πληθυσμός της πατρίδας μας συναγωνιζόταν την ανδρεία των μαχητών. Το μεταφέρω:
                         Ε Δ Ω

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών στον φράχτη στον Έβρο


Σχόλιο του Παύλου ΘωμάΘαυμάστε τους"περίφημους" αντιεξουσιαστές που αφήσανε τις εργασίες τους και έτρεξαν για την τιμή των  λάθρο! Βέβαια κάποιοι νομικοί αυτών των οργανώσεων πληρώνονται  από τις   Μ.Κ.Ο. του Σόρος έκτός βέβαια από τα κορόιδα που είναι οι κράχτες!!  Εμείς αδελφέ μου τι κάνουμε για την πίστη μας και την πατρίδα μας;

Παρακλητικός Κανόνας του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος, του εν Ευβοία, του Θαυματουργού




ο Παρακλητικός Κανόνας του Οσίου Δαβίδ, 

του Γέροντος, του εν Ευβοία, του Θαυματουργού

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης: Μικτοί γάμοι και Εκλογή επισκόπου [ΒΙΝΤΕΟ 2015]

1η Έκδοση.
     2014-12-21 "ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ"
     - Στις αίθουσες κατηχήσεως του Ιερού Βυζαντινού Ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της κατηχητικής συνάντησης "ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ". Ομιλητής είναι ο πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης. (Σημ.Μπορείτε να βρείτε εδώ την περίπτωση στην οποία αναφέρεται ο πατήρ στο 03:40 λεπτό του Βίντεο). 

Έγγραφο της CIA για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ανάβει φωτιές!


σχόλιο Γ.Θ :  Αυτό που δεν μας λέει η CIA είναι το πως χρησιμοποίησε η ίδια την πληροφορία αυτή στα χρόνια του Καραμανλή. Μήπως τον εκβίαζε για να περνάει η αμερικανική πολιτική στην Ελλάδα; Μήπως κάνει το ίδιο στις μέρες μας με τους σημερινούς πολιτικούς τους οποίους εκβιάζει απειλώντας τους ότι θα διαρρεύσουν τα άπλυτά τους στην δημοσιότητα;

TRAILER. The Cokeville Miracle (2015) - ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ 1986



Το 1986, ένας τρελός και η σύζυγός του εισέβαλαν στο Δημοτικό Σχολείο στην μικρή πόλη της Cokeville στο Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ... συγκεντρώνοντας όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε ένα δωμάτιο και κρατώντας τους ομήρους με την απειλή όπλων και βόμβας. Δύο ώρες αργότερα, η βόμβα εξερράγη, αλλά μόνο δύο θάνατοι συνέβησαν - ο τρελός άνθρωπος και η σύζυγός του. Παρόλο το ότι υπήρξαν κάποια εγκαύματα, όλα τα παιδιά και οι ενήλικες βγήκαν ζωντανοί. Η πραγματική ιστορία ξεκίνησε στις ημέρες και τις εβδομάδες μετά από την πολιορκία, όταν πολλά από τα παιδιά άρχισαν να λένε στους γονείς τους ότι ο λόγος που διέφυγαν με ασφάλεια ήταν λόγω των λευκοντυμένων ατόμων που βρέθηκαν μαζί τους στην αίθουσα του σχολείου και τα οποία τους είπαν τι να κάνουν και να προστατεύονται.