Ετικέτες

21.9.14

«Σταματήστε τις βλακείες και αφήστε τον Πούτιν να μας βοηθήσει στον πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών»!


Η Δύση πρέπει να σταματήσει να αντιτίθεται στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαιτίας της Ουκρανίας και να συμμαχήσει με τη Μόσχα για να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε ο ηγέτης του  ευρώ-σκεπτικιστικού βρετανικού κόμματος UKIP Nigel Farage.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Farage απαίτησε από τη Δύση να σταματήσει να ανταγωνίζεται τη «ρωσική αρκούδα» και επέμεινε ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι «με το μέρος μας» στον παγκόσμιο πόλεμο κατά των τζιχαντιστών.
Ο ηγέτης του UKIP κάλεσε τους δυτικούς ηγέτες να «ωριμάσουν» και να «αναγνωρίσουν την πραγματική απειλή που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, οι κοινότητες και οι κοινωνίες», την ισλαμική τρομοκρατία.
«Ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να σταματήσει το γεωπολιτικό θέατρο στην Ουκρανία», προειδοποίησε, «και να προετοιμάσει ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει την πραγματική και ουσιαστική απειλή που έχουμε μπροστά μας».
«Οι πρόσφατοι αποκεφαλισμοί των Βρετανών και Αμερικανών ομήρων απεικονίζουν ξεκάθαρα το πρόβλημα και φυσικά έχουμε και τους δικούς μας πολίτες που πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών», πρόσθεσε.
Ο Farage ανέφερε επίσης ότι θεωρεί την εμπλοκή της Ε.Ε στην Ουκρανία μια τεράστια αποτυχία της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και την κατέταξε ανάμεσα σε άλλες κατά την γνώμη του αποτυχημένες ενέργειες όπως τους βομβαρδισμούς της Λιβύης.
Ο ηγέτης του UKIP υπογράμμισε ότι η επεκτατική πολιτική του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην Ανατολική Ευρώπη είναι καταστροφική για την διεθνή ειρήνη, καθώς το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε είναι σύμφωνα με τον ίδιο οι κύριοι υπαίτιοι της Ουκρανικής κρίσης.
«Ανάμεσα στον μακρύ κατάλογο των αποτυχιών της εξωτερικής πολιτικής και τις αντιφάσεις των τελευταίων χρόνων, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, του βομβαρδισμού της Λιβύης, του εξοπλισμού των ανταρτών στη Συρία , υπήρξε η άσκοπη πρόκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν».
Η αντίδραση του Πούτιν ήταν αναμενόμενη, κατέληξε ο Farage, λέγοντας ότι «αν πειράζεις τη ρωσική αρκούδα με ένα ραβδί, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αντίποινα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας θα πρέπει να αναφέρονται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και να διατυπώνονται κόσμια ακόμα και αν διαφωνείτε.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.